Expositie ‘VIEREN’, Haagse Kunstkring, december 2022

 

Vier kunstenaars zoeken elkaar op, bijna 25 jaar nadat ze van de Koninklijke Academie kwamen. Een generatie verder, en alle levensindrukken die daarmee samengaan. Ze kijken elkaar in de ogen, vertellen, luisteren en benoemen wat hen hier en nu verbindt: VIEREN.

 

Het vieren van het leven, het vieren van de kunsten als middel voor verstilling én expressie. Het vieren van deze ontmoeting en de vanzelfsprekende vertrouwdheid daarvan. Het vieren van de verbinding in verscheidenheid. En ja, ook het laten vieren van de teugels. Maskers af. Vier perspectieven op voelen, verbeelden, verstillen en vieren.

 

Mijn bijdrage aan deze expositie bestaat voornamelijk uit landschappen, aangevuld met klein werk waarin dieren en diertjes centraal staan. In voorafgaande afleveringen van het #BeeldendBlog heb ik uitgebreid geschreven over deze werken. (Zie op deze website #BeeldendBlog #34-#30, #27, #26, #23, #10, #7.)

Met de klok mee vanaf linksboven, werk van:

 

Waar: Galerie Haagse Kunstkring, Lange Zaal, Denneweg 64, Den Haag
Wat: expositie ‘VIEREN’, met schilderijen, aquarellen, linodrukken en ruimtelijk werk
Wie: Pat Houkes, Cindy ’t Hart, Marieke Wouters, Anne-Tjerk Mante
Wanneer: van woensdag 30 november t/m maandag 26 december 2022
Opening: zaterdag 3 december, 16:00 uur, door Paul Combrink, beeldend kunstenaar en oud-voorzitter van de Haagse Kunstkring.

Openingstijden galerie: 

Woensdag 12:00-17:00
Donderdag 12:00-17:00
Vrijdag 12:00-17:00
Zaterdag 13:00-17:00
Zondag 13:00-17:00

Over het werk van:

Cindy ’t Hart – Landschap in al zijn facetten, de kleuren, structuren, ritmes en veranderingen per jaargetijde. Hoe de luchten aan het einde van de dag als een deken om het land heen vallen. Maar bovenal de ultieme ontsnapping in de verstilling.

Anne-Tjerk Mante – Ervaren, voelen, verbeelden. Soms is het landschap een metafoor voor iets bovenzinnelijks, of krijgt het een surrealistische component. Dan weer is het landschap een aanleiding om het palet maximaal op te rekken, of om uiteenlopende stijlen op één doek samen te brengen. 

Pat Houkes – Pijnlijke confrontaties vermengd met mooie en hardvochtige beelden uit de actualiteit dienen zich aan in de dromen van Pat Houkes. Die dromen blijken een onuitputtelijke inspiratiebron voor haar overwegend figuratieve werk met surrealistische elementen. 

Marieke Wouters – Aan dagelijkse voorwerpen en straatscenes wordt makkelijk voorbijgegaan. Marieke geeft een speelse inkijk in Haagse straten en legt haar herinneringen vast in pen en aquarelverf. Haar linodrukken zijn collage-achtig en verstild.

 

Van harte welkom!

Ter info: persbericht